INSTAGRAM FOR VIRKSOMHEDER

Guide til dig med professionelle Instagram-ønsker: Instagram adskiller sig fra andre sociale medier ved i høj grad at være et visuelt medie. Udgangspunktet er deling af billeder som man kan kommentere på. Derfor skal ens mediestrategi også være anlagt på stærk visuel kommunikation.
I øvrigt er Instagram ejet af Facebook, der oplever et større fald i brugen af platformen, mens Instagram har kraftig vækst.

En af fordelene ved Instagram, set med virksomhedernes øjne, er den tætte kontakt og dialog med ens følgere. Faktisk er dialogen med følgere på 4 % mens den på Facebook kun er på 0.1 %. Det er en forskel, der betyder noget for interaktionen mellem virksomhederne og følgerne.

Instagram er også kattebilleder, børn, mad og smukke kvinder – men det der kendetegner alt dette, og andre interessante opslag er, at vi får tilfredsstillet vores sociale nysgerrighed.

Instagram gør dermed brug af hjernens belønningssystem og der udløses kemiske stoffer i hjernen når vi ser noget, der interesserer os. Det er naturligvis særdeles interessant for virksomheder og andre, der har et budskab de vil ud med. Dette gælder også for politikere, kendisser m.fl., der vil fremstå sympatiske og interessante.

“Instagram tapper ind på menneskers sociale nysgerrighed og hjernens belønningssystem. SoMe nedbryder barrierer mellem mennesker og indblikket i hinandens liv bliver dermed en handelsvare. Instagram er derfor (også) en markedsplads.”

HVEM ER PÅ INSTAGRAM?

Den primære brugergruppe på Instagram er fortsat yngre veluddannede og købestærke kvinder. Det skal man have for øje, hvis man som virksomhed ønsker at markedsføre sig dér. Men heldigvis er der også andre grupper – herunder mænd, der anvender Instagram.
Kendetegnene er dog, at brugerne i store træk er trendsettere, first movers og early adopters.

 

SKAL DU PÅ INSTAGRAM?

Hvis du ønsker at kaste dig ud i Instagrams lyksaligheder er det essentielt, at du udarbejder en Instagram-strategi, så du forhåbentlig kan udvikle en, for følgerne, inspirerende og interessant profil.

 

DVLOPS INSTAGRAM 7-TRINS RAKET

Din Instagram-strategi skal indeholde følgende 7 elementer:

1. Klar vision og strategi
2. Klar visuel stil og udtryk
3. Plan for regelmæssig publicering
4. Variation i opslag
5. Invitér indenfor
6. Skab værdi
7. Vær unik

Det lyder simpelt og det er det egentlig også. Du skal bare gøre det og følge din plan.

Visionen og strategien skal indeholde 1 eller 2 mål om, hvorfor du overhovedet vil have din virksomhed på Instagram. De mål kan du få ved at svare på følgende spørgsmål:

-Hvad ønsker du at få ud af Instagram? -Hvordan kan Instagram understøtte din virksomheds overordnede marketing og forretningsmål? -Hvor meget tid og økonomi vil du sætte af til brugen af Instagram? -Hvad giver Instagram i modsætning til Facebook eller andre sociale medier?

 

REGEL #1: DON’T TELL IT – SHOW IT

Du skal vise din virksomhed, services og produkter på kreative måder. Du bør ikke fortælle om det/dem. Gør brug af fotomediets muligheder til at vise den forskel/værdi dit produkt eller ydelse giver.

Du skal ville noget – ville formidle en historie så den er relevant for andre. Dine opslag skal helst være smukke, originale, fremkalde en aha- eller ahh-oplevelse, og følgerne skal opleve, at de kommer med bagom kameraet.

Paradokset er, at Instagram, og andre sociale medier, nedbryder grænserne mellem os mennesker – men at Instagram også i høj grad er en iscenesat virkelighed. Forsøg derfor at være ægte når du kommunikerer – find lysten til at dele ud frem.

 

INDHOLDET PÅ DIN VIRKSOMHEDSPROFIL

Det er vigtigt, at din profil i sig selv er attraktiv og informationsrig. Profilteksten kaldes også “Bio” på Instragramsk. Din Instagramprofil skal indeholde en række elementer:

 • Profilfoto eller logo for din virksomhed.
 • Et søgevenligt og genkendeligt brugernavn
 • Beskrivende profiltekst
 • Beslut dig for mindst ét hashtag til din profil
 • Èt link i din profiltekst – bør bruges aktivt

 

SKAB VÆRDI FOR DINE FØLGERE

Attraktivt og kvalitativt indhold er essensen af Instagram og indholdet skal derfor være grundstenen i din Instagram-strategi.

Gå efter en klar visuel stil og høj kvalitet i billeder/opslag.

Knyt faste hashtags til dine posts og gerne noget, der opfordrer til at dele dit indhold og genbruge dit hashtag. #mitwebsite #mitfoto #minhave #minmad #rigtigmad osv.

Brug hashtags i kommentarer – også til dine egne opslag.

Husk at bruge dit eget hashtag f.eks. #diximedia når du poster.

 

FORSKELLIGE TYPER INDHOLD

 • Behind the scenes
 • Brugergenereret indhold
 • Produkter i brug/showcases
 • Oplysninger folk kan bruge – skab værdi for dine følgere
 • Inspiration, tips & tricks, guides
 • Noget sjovt – noget der spreder glæde
 • Mød folkene i virksomheden
 • Takeovers af f.eks. medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere eller en indflydelsesrig Instagram-personlighed

 

ANNONCERING

Annoncering på Instagram klares via Facebook. Faktisk kan man klare annoncering på begge medier i samme arbejdsgang. Meget praktisk når der skal planlægges markedsføring.

Det er vores anbefaling, at man venter med at bruge penge på annoncering på Instagram (og Facebook) indtil man har et rimeligt udbud af kvalitetsindhold og følgere.

 

 

HVOR MEGET OG HVORNÅR SKAL DU POSTE?

Generelt er det vigtigt, at der løbende kommer nyt indhold på din profil og du skal poste når din målgruppe/følgere er på Instagram. Gå efter uden-for-arbejdstid, frokostpauser eller weekender.

Vores tommelfingerregel er i øvrigt, at du hellere må poste lidt men regelmæssigt end meget uregelmæssigt og i spredt fægtning. Planlæg din Instagram-kalender.

 

 

FÅ FLERE FØLGERE

Et spørgsmål vi ofte hører er, hvordan man kan få flere følgere. Det hårde svar er, at det kræver en indsats, hvor man målrettet arbejder med at publicere godt indhold på ens profil, følger andre interessante profiler og kommenterer opslag og finder nye profiler.

Instagram er et socialt medie – et relationsværktøj, og som i den virkelige verden, så plejes relationer udelukkende med interaktion. Ingen venner kommer til festen, hvis ikke de føler sig velkomne og vedkomne.

Vi bruger cookies til anonym statistik via Google. Der indsamles ikke personlige oplysninger. Ved fortsat brug af websiden godkender du vores privatlivs- og datapolitik (GDPR).