DRONEOPTAGELSER TIL VERDENSARV STEVNS

Verdensarv Stevns / UNESCO World Heritage Stevns er af FN udpeget til at være verdensarvsområde. Det betyder, at området har unik og enestående betydning for nuværende og kommende generationer på hele kloden. Det er noget der forpligter.

Verdensarven består i, at der er på Stevns Klint, at man kan se og undersøge meteornedslaget for 65 mil. år siden, der udryddede dinosaurerne og en masse andre levende væsener – og som medførte, at livet udviklede sig som det gjorde, hvorfor menneskeheden i dag er klodens herskere.

Verdensarv Stevns har fået udviklet et super lækker website, der skal formidle, inspirere og koordinere for et væld af interesserede. Til brug på hjemmesiden var det ønsket, at der skulle optages en unik dronefilm, der viser Stevns Klint fra sin smukkeste side. Og ikke mindst var der brug for droneoptagelser, der kunne vise klintens tilstand idet der jævnlig foregår sammenstyrtninger på klinten ligesom der er områder af klinten, der er svært fremkommelige.

Udfordringen var, at området er totalfredet og der er generelt forbud mod droneflyvning i området.

 

DVLOP fik, som professionel droneoperator og mediebureau, opgaven med at planlægge og gennemføre optagelserne. Dette krævede en minutiøs planlægning og koordinering på tværs af et væld af aktører og interessenter, og herunder skrappe sikkerhedsforanstaltninger. Verdensarv Stevns sørgede for tæt koordinering mellem myndigheder og interessenter, og DVLOP indkøbte særligt støjsvagt og højteknologisk udstyr for at kunne gennemføre opgaven med minimal påvirkning af omgivelserne, herunder i særdeleshed dyrelivet.

 

Verdensarv Stevns kunne i april 2019 lancere den nye hjemmeside, hvor droneoptagelserne indgår som stærkt visuelt indslag.

Forinden lanceringen havde optagelserne dog bidraget til ny viden om nedstyrtninger på klinten, og har derfor direkte bidraget til varetagelsen af beskyttelsen af Stevns Klint.

OBS: DVLOP skal gøre opmærksom på, at al flyvning på Stevns Klint ikke er tilladt ligesom de flyvninger DVLOP har foretaget er sket fuldt lovligt og efter instruktion fra myndighedernes side.

Vi bruger cookies til anonym statistik via Google. Der indsamles ikke personlige oplysninger. Ved fortsat brug af websiden godkender du vores privatlivs- og datapolitik (GDPR).